Pinsa RomanaEnglishSoumalainen

Nytt startpaket

Pinsa Romana har tagit fram ett startpaket för dig som är ny på Pinsabröd.

Läs mer

Certifikat

Pinsa PinsaPinsa


Pizza kom ursprungligen till oss för ca 3000 år sedan, från gamla platta bullar eller pajer, som tillagades på brännande stenar. Det var denna typ av "pizza", i form av en platt bulle eller cirkel, som var den första typen av icke-syrat bröd, som åts av människor. Termen "pizza" kommer ifrån det latinska ordet "Pinsa", vilket är perfekt particip, av det latinska ordet "pinsere", som betyder "att krossa". Många civilisationer som bor i medelhavsområdet, såsom egyptierna, grekerna och romarna, var vana vid att äta platta bullar eller pajer gjorda av kornbönor, vatten och olika kryddor. Dessa platta bullar eller pajer, kan betraktas som våra "förfäders" pizza.

Pinza ursprungFölj oss på Facebook




När vi pratar om Pinsa idag, så menar vi ett bröd som är framtaget, dels ifrån blandningar av olika speciella mjölsorter och dels en genuin speciell gästninsprocess. Pinsa Romana levererar marknadens bästa lösningar för att baka pinsa. Vårt fantastiska mjöl kommer ifrån DiMarco och våra högpresterande degblandare och ugnar ifrån Rinaldi (klicka på logotyperna nedan).

Dags att starta "Pinseria" !

DiMarco logotypRinaldi logotyp

Gemm LogotypWestward